Om mig

Mitt namn är Anna Maria, jag är 42 år. Legitimerad sjuksköterska 1999. Läst påbyggnadsår inom akutsjukvård och intensivvård 2000. Jobbat inom Intensivvården sedan 2001.

Jag har en stor fascination av människan, hur vår fantastiska kropp och hjärna fungerar. Vill ständigt lära mig mera i ämnet. Jag har alltid varit en ”vårdare”. Från att som liten hjälpa skalbaggar som hamnat på ryggen över på rätt köl igen till att vårda livshotande sjuka patienter. Idag tar jag steget och börjar jobba med stressrelaterad ohälsa.

För att komma till den punkten krävdes det en personlig resa genom utmattningssyndrom, utmattningsdepression och ångest.

2014 kom kraschen, jag diagnosticerades med utmattningssyndrom. Själva kraschen kan du läsa mera om på min blogg, http://blogg.dinbalansilivet.se/2018/01/17/kraschen/, där delar jag öppet och ärligt hur det faktiskt ÄR att ha utmattningssyndrom. Utmattningen var ett faktum långt innan kraschen kom, jag hade bara vägrat att stanna, så min fantastiska kropp fick stoppa mig. Här nånstans vaknade en ny fascination upp inom mig, vad är det som händer?

Jag hade en hjärna som absolut inte fungerade. Kunde inte ens läsa ett sms och förstå innebörden. Men inom mig ekade frågorna, jag ville få kunskap och återta kontrollen. Idag vet jag att det inte är så man löser problemet, men jag vet också att det är väldigt viktigt att förstå vad man drabbats av.

”Vi behöver förstå varför för att förstå därför” / Elisabeth Engqvist

Mitt sökande efter varför resulterade i att jag hittade mig själv igen. Jag är idag utbildad MediYoga Stress & Utbrändhets Mentor samt MediYoga Instruktör och längtar efter att få hjälpa just dig att förstå vad du drabbats av och att hitta dig själv igen genom MediYogans fantastiska verktyg.

Du och Din kraft finns där under allt kaos.